Чи можна використовувати “Вишки Бойка” після їхнього звільнення — експерт

11 вересня українська розвідка звітувала, що було звільнено так звані “Вишки Бойка”. Тепер постає питання, чи можна їх буде використовувати у майбутньому?

За словами Бориса Бабіна, експерта Асоціації реінтеграції Криму, “Вишки” у більш-менш робочому стані, але остаточну оцінку мають надати після експертизи. Серед них є старі та нові “Вишки”, як “Україна” та “Петро Годованець”, які закупили за 3-4 роки до російської окупації.

Фото: ГУР МОУ

На сьогодні основними питаннями є технічний стан “Вишок” після того, як росіяни експлуатували їх дев’ять років, та вік їхній вік простою. Крім того, початку повномасштабної війни ці споруди простоювали в морі без належного догляду.

“Загалом ці родовища, я вважаю, що перспективні в Україні. Це не моя позиція, а урядова позиція оголошувала тендери на нові ділянки”, — зазначив він, передав його слова кореспондент “Інформеру” з брифінгу.

Утім він закликав не вважати їх “панацеєю” в енергозабезпеченні України в цілому, оскільки і до 2014 років їх здебільшого використовували для живлення Криму.