З початку повномасштабної війни загинув один піротехнік з Одещини

У грудні 2022 року на Миколаївщині під час робіт з розмінування загинув піротехнік з Одеської області Владислав Додон. На сьогодні відомо тільки про одного загиблого рятувальника з Одещини.

За словами Марини Мартиненко, начальниці відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС в Одеській області, трагедія трапилася в Снігурівці.

“На третій день після деокупації Снігурівці, після військових ми зайшли і працювали по даному населеному пункту. Наша задача була очищення доріг в першу чергу”, — сказав Олександр Слободянюк, т.в.о. начальника частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Одеській області.

На наступний день після цього, коли вони рухалися по даному напрямку, стався несанкціонований підрив. Святослав Додон загинув, ще один сапер отримав поранення, додав кореспондент “Інформеру” з брифінгу.

У Татарбунарському районі вулицю Мічуріна в селі Нерушай перейменували на вулицю Святослава Додона. Саме на цій вулиці виріс і жив піротехнік.