Чому не працює Чорноморський коридор?

Згідно з попередженням, яке ввечері середи Адміністрація морських портів України розіслала учасникам ринку, які задіяні в роботі тимчасового морського коридору до чорноморських портів, сьогодні, 26 жовтня, рух суден на маршруті не здійснюватиметься. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Враховуючи, що переміщення суден в даному коридорі не були зафіксовані також 24 і 25 жовтня, тимчасовий маршрут не працює вже третій день.

Фото: ЦТС

На це може впливати декілька факторів. Так, напередодні речниця Об’єднаного координаційного центру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк під час телемарафону інформувала, що російська тактична авіація дещо активізувалася в районі українського судноплавного маршруту.

“Протягом кількох днів не спостерігалося підльотів російських літаків у районі морських транспортних шляхів. Однак сьогодні вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої”, – сказала вона. При цьому Гуменюк додала, що Україна продовжує “забезпечувати безпеку гуманітарного коридору, яким користуються судна з різних країн світу”.

Також напередодні Українська зернова асоціація виступила з заявою, де висловила занепокоєння повідомленнями учасників зернового ринку про необґрунтовану затримку завантажених зерном суден для експорту в портах Великої Одеси.

Джерело