На Одещині під час перейменування Южного подавали 168 пропозицій, але спершу без Південного

Спершу на перейменування місто Южне подавали 168 пропозицій, але серед них не було Південного. Як зазначила журналістка Ольга Годовенко, воно з’явилося вже пізніше.

Як передав її слова кореспондент “Інформеру” з брифінгу, під час опитувань містяни схилялися до назви Причорноморськ. Вже після того, як подали пропозицію Південне — опитування не проводили. На її думку, воно не доцільне.

Пізніше зі 168 було відібрано 12 назв, але до початкового переліку назва Південний не увійшла. Її додали до списку за ініціативи міського голови Володимира Новацького.

“Порт Южний або порт Південний, який зараз перейменований, це найпівнічніший порт у Чорному морі. Крім того, відповідно до оцінок експертів, які коментували для нашого телеканалу назви, які подавалися і були обрані з цих 12 назв, і ми окремо запитували про назву Південне, оцінювали назву як імперську. Чому? Тому що місто Южне воно (південне, – ред.) географічно стосовно Москви”, — зазначила вона, додавши, що цю назву експерти не рекомендували відносити до пропозицій.