На Херсонщині тривають переважно стрілецькі бої та атаки БпЛА

На лівобережжі Херсонської області відбуваються переважно стрілецькі бої, при цьому російська армія використовує безпілотники в районах позицій Сил оборони.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України, Наталія Гуменюк, під час ефіру телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

“Але навіть міжнародні експерти зауважили, що перевага в повітрі залишається за Силами оборони. Українська РЕБ злагоджено працює та знищує російські безпілотники. Чого не скажеш про армію РФ, вони теж “працюють” потужно, але через відсутність злагодженості між підрозділами, глушать самі себе”, — сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що ситуація залишається напруженою, і російська армія продовжує проводити штурмові операції, навіть в умовах складної погоди, використовуючи FPV-дрони та різні модифікації безпілотників.

Ці засоби несуть осколкові боєприпаси, якими атакують місця концентрації мирних громадян, такі як бригади швидкої допомоги, поліцейські та рятувальники, які працюють на місцях після обстрілів.

Протягом останньої доби російські військові спробували тричі атакувати позиції Сил оборони, але українські військові успішно утримують оборону.

Також керівниця пресцентру Сил оборони зазначила, що можливе зменшення кількості атак пов’язане з намаганням російських військових вивчити систему протидії Сил оборони.