В Одесі вивчають, чи треба повертати курсування трамваю до Тираспольської площі

В Одесі вивчають питання доцільності повернення руху трамвая №10 до Тираспольської площі. Про це під час брифінгу повідомив Володимир Хитренко, директор Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради, передав його слова кореспондент “Інформеру”.

“Відмовлятися не треба (від ідеї поновлення руху, – ред.), ми зараз це вже питання підіймали. Було вже звернення з цього питання. Ми також зараз зі спеціалістами “Одесміськелектротрансу” вивчаємо пасажиропотік, чи є доцільність цих змін”, — сказав він, додавши, що за умови наявності пасажирів рух можуть відновити.

Довідка. Починаючи з травня 2020 року, через ремонт колій на Новощіпному Ряді та в останньому кварталі вулиці Преображенської, маршрут трамвая був скорочено до ділянки від вулиці Іцхака Рабіна до Старосінної площі.

Пізніше, з 11 червня 2022 року, рух маршруту №10 було відновлено по всій трасі до Тираспольської площі. Але з 1 листопада 2022 року маршрут №10 трамвайного руху в Одесі знову скоротили до Старосінної площі.

Це створило проблему для мешканців Черьомушек та Ближніх Млинів, які тепер не можуть дістатися до центру міста електротранспортом без пересадок.