В Одесі мерія планує виділити 10 млн грн на розширення крематорію

На Таїровському цвинтарі планують розширення крематорію. Для цих цілей Одеська міська рада планує виділення додаткових 10 млн грн.

Згідно з програмою благоустрою міста на період 2022-2026 років, затвердженою рішенням Одеської міської ради від 8 грудня 2021 року № 805-VІІІ, передбачено розширення крематорію.

Це стало необхідним, оскільки в Україні працює лише три крематорії: у Києві (з 1975 р.), Харкові (1977) та Одесі (1988). У зв’язку з цим, в Одесі була повна завантаженість крематорію, яка не зменшилась і нині.

Мерія Одеси повідомляла про проведений ремонт для підтримки цілодобового режиму роботи крематорію у 2022 році. У зв’язку з цим було прийнято рішення зупинити роботу двох печей на добу для термінового ремонту і забезпечення подальшої роботи крематорію.

Харківський крематорій тимчасово припинив свою роботу через війну, тож у країні залишилася тільки Київський та Одеський крематорії. Зараз працюють три крематорії, а у 2023 році у Харківському крематорії було проведено тестування нового холодильного обладнання.

За інформацією Центру публічних розслідувань, в Одесі також планується виділити 8,9 млн гривень на потреби кладовищ. Ці кошти передбачають будівництво дорожнього покриття, вбиралень та водопроводу з колодязями.

Джерело