В Одеській області скасували тендер на капремонт ліцею: його було пошкоджено російською атакою

У Одеській області було скасовано тендер на ремонт ліцею в Дачному, орієнтовною вартістю майже 86 мільйонів гривень, через порушення процедур закупівлі.

Планувалося провести капітальний ремонт в Дачненському ліцеї №2, який постраждав від атаки РФ. У листопаді 2023 року Дачненська сільська рада оголосила тендер з проведення робіт зі стартовою ціною 85,8 мільйона гривень.

За даними прокуратури, замовник прийняв пропозицію одного з учасників, чий тендерний документ містив порушення вимог законодавства.

Прокуратура зазначила, що укладена договірна ціна містила завищені показники для визначення кошторисного прибутку, а також безпідставні витрати на відрядження, які не передбачені проєктно-кошторисною та тендерною документацією.

Після втручання прокуратури Дачненська сільська рада відхилила пропозицію цього учасника, що автоматично призвело до скасування тендеру.

За даними Prozorro, у торгах брали участь три компанії: “Виробничо-будівельна фірма “Олександр”, “Будівельна компанія затишний дім” та “КГС Україна”.

Джерело