В Одеській області судитимуть інспектора поліції через безперешкодне перевезення чоловіків Дністером

До суду Одеської області була направлена справа щодо інспектора Управління авіації та поліції на воді, якого звинувачують у корупції. За версією слідства, він брав хабарі від перевізників на річці Дністер.

Прокуратура повідомляє, що підозрюваний встановив “тариф” за перевезення пасажирів річковим та водним транспортом з причалів на річці Дністер у селі Маяки.

За даними слідства, перевізники повинні були платити йому 100 гривень за кожного пасажира. Якщо вони відмовлялись платити, йому загрожували постійні зупинки баркаса та вилучення водійських прав.

Також, він стверджував, що всі питання стосовно перевезень потрібно розв’язувати лише з ним і він гарантує особисте розв’язання “проблем” зі співробітниками одного з районних управлінь поліції та іншими правоохоронцями Одеської області за попередньо узгоджену суму грошової “винагороди.

Чоловіка затримали у листопаді 2023 року після отримання ним 135 тисяч гривень, додали в прокуратурі. Його звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу — ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 369-2, за що йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Наразі поліцейського відсторонили від посади, уточнили в прокуратурі.

Джерело