Чому ППО не збиває усі цілі під час атаки по Одесі та області — Повітряні сили

Повітряні сили роз’яснили, чому протиповітряна оборона не може знищити всі російські цілі під час обстрілів Одеси та області.

Цю інформацію надав речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону, передав слова кореспондент “Інформеру”.

На жаль, не вдається нищити усі безпілотники, якими атакує Росія з півдня. Зокрема, з окупованого Криму, а також з Приморсько-Ахтарська, зазвичай, завдають ударів. Цього разу Балаклава, саме звідти були запущені безпілотники“, – розповів він.

Ігнат зазначив, що причиною того, що не можна збити всі дрони та ракети, які запускають окупанти на Одесу, — є географічне розташування міста та протиповітряної оборони.

“Одеса, хочу наголосити, знаходиться на узбережжі Чорного моря, густонаселене місто, яке фактично на межі знаходиться узбережжя, великі будинки, інфраструктура. Тому розташування протиповітряної оборони саме в Одеському регіоні побудовано так, що не завжди вдається перехоплювати і безпілотники, і ракети на підступах до самого міста. Це спричинено його географічним розташуванням “, – додав він.