З космосу видно кількість покинутої техніки РФ у районі Олешків на Херсонщині — Гуменюк

Російські військові надалі атакують позиції ЗСУ на лівому березі Херсонської області, використовуючи дрони та артилерію. Водночас кількість залишеної важкої техніки ЗС РФ на Олешківській трасі є досить великою і це видно навіть з космосу.

Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня, під час телемарафону, передав її слова кореспондент “Інформеру”.

За її словами, російські військові намагаються просунутися пішими групами та вести вогонь, проте близько 70% їхніх штурмових груп не повертаються на свої позиції. Вони не застосовують бронетехніку, але активно атакують дронами, артилерією та мінометами.

“Розташування техніки, складів, бліндажів та інших фортифікаційних споруд серед населених пунктів ускладнює роботу українських військових, але вони успішно працюють, спираючись у тому числі на рух спротиву. Адже російські окупанти розташовують техніку та розгортають станції спостереження у дворах приватних осель місцевих жителів. Враховуючи ширину річки Дніпро, українські захисники потребують коригування цілей на лівому березі”, — заявила речниця.

Також Наталія Гуменюк повідомила, що Сили оборони продовжують активну бойову роботу, а знищення чотирьох великокаліберних гармат – важливий удар по окупантах, який зменшить артилерійські обстріли на правому березі у майбутньому.