Як російські військові намагаються дістатися правого берега Херсонщини — Гуменюк

ЗС РФ намагаються здійснити рейди на правий берег Херсонщини по Дніпру на човнах, але зазнають значних втрат.

Цю інформацію в ефірі телемарафону надала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передав її слова кореспондент “Інформеру”.

“Росіяни намагаються маневрувати на човнах серед островів в гирлі Дніпра, де облаштовують свої спостережні пункти і намагаються підвозити до них боєкомплект. Але саме тому в наших щоденних зведеннях фігурують знищені ворожі човни – від двох до чотирьох. За минулу добу – також мінус чотири човни в окупантів”, – повідомила речниця.

За словами Гуменюк, росіяни давно просувають наратив про можливе повернення на правий берег Дніпра, особливо це активізується перед “виборами” у РФ.

Крім того, вона розповіла, що нещодавно росіяни намагалися висадити диверсійно-розвідувальну групу на правому березі Дніпра для проведення розвідувального рейду.

“Це була спроба диверсійно-розвідувальної групи на човні наблизитись до правого берега в районі Антонівського мосту під щільним нашим вогнем. Нагадаю, правий берег вищий за лівий і через це вогонь артилерії більш успішний у цьому напрямку. Вони були змушені повернутися, втративши фактично чверть своїх сил та засобів”, – наголосила Гуменюк.