Атака РФ по Одесі 29 квітня: кількість загиблих зросла

Кількість жертв ракетного удару по Одесі, що стався 29 квітня, збільшилася до шести осіб після смерті чоловіка у лікарні, де він перебував у критичному стані.

“Кількість загиблих внаслідок атаки по Одесі 29 квітня збільшилася до 6. На жаль, сьогодні у лікарні помер чоловік, за життя якого лікарі боролись до останнього”, — йдеться у повідомленні.

Передумови

У вечір 29 квітня місто зазнало ракетної атаки, внаслідок якої спочатку було відомо про пʼять загиблих та 32 поранених, з яких 25 знаходилися у лікарнях. Серед поранених – двоє дітей, одна дитина у вкрай важкому стані, та вагітна жінка. Шестеро дорослих також знаходилися у реанімації.

За даними голови ОВА Олега Кіпера, ракета також спричинила пожежу в будівлі, відомій у місті як “замок Ківалова”. Постраждав екснардеп і ректор Національного університету “Одеська юридична академія” Сергій Ківалов.

Речник Сили оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що тип озброєння, яким було здійснено атаку, встановлюють за допомогою експертизи. Проте, ймовірно, це балістика з касетною бойовою частиною. Її уламки розлетілися на 1,5 км.

Прокуратура Одеси розпочала кримінальне розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, спрямоване на встановлення обставин інциденту та притягнення винних до відповідальності.

Джерело