ЗС РФ намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига на Херсонщині

Російські війська вчора, 30 квітня, здійснили дві спроби штурму острова Нестрига на Херсонщині, контроль над яким нещодавно встановили Збройні Сили України.

Обидві атаки були відбиті, ворог зазнав втрат та відступив, повідомив речник ОК “Південь” Дмитро Плетенчук під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

“Сьогодні вони ( росіяни 30 квітня ред.) зранку вже два штурми здійснювали на Нестригу, й обидва невдало. Відступили з втратами безуспішно. Це останній острів від Велетенського – район населеного пункту Велетенське та Кізомис, недалеко від них. Фактично це останній острів перед гирлом річки. Тобто це фактично останній острів на правобережній частині цих островів у цьому районі. Тому, звісно, для нас є важливим закрити цю територію від можливих диверсантів або від можливих ворожих виходів”, – сказав Плетенчук.

Також він повідомив, що в рамках ворожих дій, російська сторона продовжує штурми населеного пункту Кринки на лівобережжі Херсонщини, однак усі атаки залишаються безуспішними. Українські морські піхотинці стійко утримують оборону, забезпечуючи стабільність ситуації у цьому регіоні.

Ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою завдяки професіоналізму та стійкості українських захисників.