Чому росіяни частіше атакують Одесу балістикою — ОК “Південь”

Останнім часом російські війська посилили використання балістичних ракет по Одесі, але така тактика є продовженням звичайної стратегії агресора і не відображає змін у їхніх методах.

Про це заявив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ході телемарафону на каналі FREEДОМ, передав кореспондент “Інформеру”.

“Морська складова ускладнена у використанні російськими окупантами на Південному напрямку. Тому вони вдаються до використання інших систем озброєння“- наголосив він.

За його словами, необхідно розуміти, що російські війська застосовують ту саму тактику, яка була реалізована у Миколаєві та Херсоні. Основна причина збільшення числа ударів – обмежені можливості використання морської компоненти на Південному напрямку, що змушує ворога вдаватися до альтернативних систем озброєння.

За його словами, серед залучених систем – ракети “Іскандер”, “Бал”, та “Бастіон”. Середня кількість запусків складає до трьох ракет. Така активність з боку ворога пояснюється спробами використати наявний арсенал озброєнь максимально ефективно.

Особливу увагу речник звернув на використання балістичних ракет із касетними бойовими частинами.

Росіяни застосовували подібні боєприпаси й раніше, просто на менш доступних локаціях. Цей випадок винятковий тим, що це сталося в людній локації, це публічне місце. Відповідно, усім абсолютно зрозуміло, що жодних військових об’єктів там і близько навіть не було. Новизна тут тільки в тому, по якій саме території було завдано удару”, — додав Плетенчук.