Мешканку Одеси підозрюють у виготовленні підроблених документів для ухилянтів

В Одесі затримали жінку за підозрою в організації схеми, що дозволяла військовозобовʼязаним ухилитись від служби. Про це повідомили у поліції Одещини.

За даними слідства, 28-річна одеситка займалась виготовленням підроблених документів, що дозволяли ухилитись від військової служби. Вартість послуги становила девʼять тисяч доларів.

Одеситка підроблювала документи про непридатність до служби

“Цей “пакет послуг” містив виготовлення завідомо недостовірних документів: медичних довідок, висновків лікарських комісій щодо наявності групи інвалідності, тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, якого знято з військового обліку тощо”, — йдеться у повідомленні.

Поліцейські затримали жінку 28 травня під час отримання пʼяти тисяч доларів, це був перший транш. Під час обшуків в одеситки, окрім коштів, вилучили підроблені печатки різних медичних установ та територіальних підрозділів центрів комплектувань, довідки ВЛК, копії паспортів, “чорнові” записи.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Їй загрожує до девʼяти років увʼязнення.

Джерело