Мешканці напівзруйнованого будинку на проспекті Шевченка потерпають від дощів

Мешканці будинку на проспекті Шевченка в Одесі, який зазнав пошкоджень внаслідок дронової атаки РФ у ніч на 25 січня, майже пів року живуть без даху. Через це під час дощів вцілілі квартири заливає водою, про що вони розповіли Суспільному. Ситуацію також прокоментували в Одеській міськраді.

У результаті атаки дах будинку був повністю зруйнований. У міськраді кажуть, що наразі триває розробка проєктної документації ремонту. Її планують завершити до кінця червня. Коли безпосередньо почнуть ремонт та скільки він триватиме — не зазначається.

“Роботи із розробки проєкту планується завершити до кінця червня поточного року. Об’єми та обсяги робіт можливо визначити після розробки проєктно-кошторисної документації”, — зазначено у повідомленні міськради.

Також у міськраді прокоментували відсутність тимчасового покриття будинку, через що вцілілі квартири під час дощу залило водою. За словами чиновників, нормативні документи не передбачають установку подібних конструкцій.

“На жаль, нормативними будівельними та законодавчими актами не передбачено виконання тимчасових конструкцій, зокрема покриття даху будинку. Також треба врахувати досить складну конструкцію даху, при якій тимчасове покриття не в змозі захистити квартири від значних атмосферних опадів, які випали у червні поточного року”, — відповіли в міськраді.

Під час першочергових демонтажних робіт другий поверх пошкодженого будинку розібрали. За словами мешканця однієї з квартир Дмитра Гаврилова, вони звернулись до ЖКС, який покрив дах клейонкою. Але через таку конструкцію та відсутність зливу під час дощу вода накопичується і потім потрапляє до нього у квартиру.

Стан стелі вцілілої квартири на проспекті Шевченка в Одесі після дощів