В Одесі оголосили штормове попередження на 20 червня: прогноз погоди

У другій половині дня 20 червня в Одесі очікується гроза зі шквалами 15-20 м/с, через що в місті оголосили штормове попередження. Синоптики прогнозують мінливу хмарність, короткочасний дощ та грозу.

Вітер змінюватиме напрямок: вночі буде південно-західний, вдень північний зі швидкістю 7-12 м/с, але під час грози його пориви досягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі складатиме 20-22°C, вдень підвищиться до 29-31°C. Температура морської води коливатиметься між 21-22°C.

В Одеській області також очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень можливі короткочасні дощі та грози. Вітер змінюватиме напрямок аналогічно до міста, а під час грози також можливі шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 19-24°C, вдень підвищиться до 29-34°C. На автошляхах області видимість буде доброю.

Через шторм у Чорному морі підвищується мінна небезпека, тому перебування в пляжній зоні є небезпечним. У пресслужбі міськради нагадують, що є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та їхнього дрейфування до берега або вздовж узбережжя. У разі виявлення морських мін або підозрілих предметів, не слід їх чіпати, а необхідно негайно повідомити про знахідку за номером 102.

Джерело