В Одесі поліція розслідує бійку на ґрунті сексуальної орієнтації

Як повідомила організація KyivPride, конфлікт стався на початку липня після того, як відео, на якому хлопець цілується з іншим хлопцем, “злили” у місцевий телеграм-канал, а потім – у чат житлового будинку.

Організація оприлюднила відео, на якому зафіксовано конфлікт між сусідами – хлопцем, який цілувався, та його опонентами – чоловіком та жінкою. Йдеться, що сусідка громадянина почала ображати хлопця у чаті та запросила на вулицю, щоб поговорити. Той попередив, що не буде вступати у бійку, водночас у разі агресії використає перцевий балончик.

Перебуваючи біля будинку, на очах у свідків, жінка облаяла сусіда та намагалася плюнути йому в обличчя, але той застосував балончик – рідина попала в обличчя жінки. Після цього її чоловік, а згодом й вона сама почали бити хлопця, в тому числі ногами. На відео чутно, як якісь люди просять, щоб сусіди припинили побиття.

На місце події прибули правоохоронці. Обидві сторони звернулися до поліції з заявами. У регіональному главку Національної поліції повідомили, що розпочали провадження за фактом конфлікту між сусідами із застосуванням перцевого балончика, нецензурною лайкою та бійкою.

Зараз до територіального підрозділу поліції надійшло дві заяви від обох чоловіків щодо вжиття правоохоронцями заходів відносно дій одне одного. За даним фактом дізнавачі розпочали два провадження за ознаками частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується як умисне легке тілесне ушкодження.

Правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту, його причину, а також отримані обома сторонами ушкодження.

Джерело