В одеському парку Перемоги встановили мобільні укриття, але поки вони зачинені

Обидва укриття – біля дитячих та спортивних майданчиків. Найближчим часом вони будуть підключені до комунікацій та запрацюють.

Встановленням укриттів займається благодійний фонд «Юність 2.0». Перше сховище з’явилося у парку «Юність» на схилах поблизу Траси здоров’я. Зараз – ще два в парку Перемоги та біля зоопарку.

Всі вони укомплектовані однаково. Сховища облаштовані відеоспостереженням, автоматичною системою відчинення дверей при оголошенні тривоги, світлом, водою та розраховані на 15 людей. Наразі нові укриття зачинені через необхідність підключення системи живлення та автоматичного відчинення дверей.

1

Як прокоментував  керівник БФ “Юність 2.0” Ілля Блохін, усередині укриттів знаходиться дороге обладнання, яке на даний момент не підключене до системи моніторингу тривог та відеоспостереження.

Воно підключається через оператора в Києві. Враховуючи, що укриття знаходиться на відкритій території, що не охороняється, то висока ймовірність крадіжки обладнання. Щоб уникнути цього, на пару днів, до введення в експлуатацію укриття закриті, – зазначив він.

Ілля Блохін додав, що в рамках проекту вже встановлено 28 укриттів, на які було зібрано благодійні кошти.

Джерело