В Одесі відкрився простір «Safe Space» для соціально-психологічної підтримки

Простір призначений для жінок та дітей, котрі проживають у центрі та для усіх, хто потребує соціально-психологічної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Тут працюють співробітники Обласного центру соціально-психологічної допомоги, а саме: психолог, соціальний працівник та соціальний педагог. Безпечний простір відкритий з метою підвищення стійкості жінок та дітей до переживання наслідків стресу після психотравмуючих подій, надання ефективної психологічної допомоги тим, хто має симптоми психологічної травми, соціалізації внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Центрі.

Завдяки фінансовій підтримці ЮНІСЕФ спільно з фондом «Вітри Змін» був проведений ремонт стін, підлоги та вбиральні, а також були придбані необхідні меблі та техніка: дитячі столи, телевізор та канцелярські набори. Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.