В Одессе малый бизнес лучше осведомлен о своих правах, нежели в районах области – Совет предпринимателей

В рамках Антикорупційної програми ГО Рада підприємців Одеси за підтримки МФ «Відродження» почали проводити освітні семінари для підприємців Одеського регіону. На даний момент вже відбулися 4 семінари в Одесі, Роздільній та у Фрунзівському районі.

Дані семінари направлені на надання інформації щодо існуючого антикорупційного законодавства, мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу та якісних правил щодо поведінки підприємців під час перевірки.

«Ми побачили, що у місті підприємці більш освідченні щодо антикорупційних дій, що не можна сказати про районі центри. Дуже мало інформації доходить до них. Відсутні знання навіть про поправки в законодавстві та загальних новин у правовій сфері, тому це дуже важливо налагодити спілкування та повернути довіру до боротьби з корупцією» – зазначає керівник ГО «Рада підприємців Одеси», Інна Кравчук.

13327587_1097771343629561_3550079575230812654_n

Багато соціальних досліджень в антикорупційній сфері доводять, що найбільше стимулюють корупцію бюрократичні процедури, перевіряючі органи та самі підприємці, які бажають скоротити або відкупитися від перевірок. Тому дуже важливо пояснювати, що сам процес протидії корупції залежить не лише з боку чиновників, а і від самих підприємців.

В рамках проекту будуть проведені семінари в Подольську, Чорноморську, Овідіопілю та  в Б.-Днестровському.