Зрадник, затриманий у березні цього року, отримав 15-річний термін ув’язнення

Колишній правоохоронець був завербований співробітником ФСБ після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє СБУ.

Стало відомо, що зловмисник збирав відомості про місця базування підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях.

Окремо, одним з головних завдань для нього був збір інформації щодо новоствореного добровольчого батальйону «Чорноморська січ». Він навіть записався на співбесіду до цього підрозділу начебто виявивши бажання вступити до нього.

Таємно проводив фотофіксацію місця дислокації військового формування та вивчав психотип командира для спроби його подальшого вербування, – йдеться в повідомленні.

Зрадник був затриманий на «гарячому» під час виконання розвідувального завдання. Також було встановлено, що він сам проявив ініціативу в допомозі російським спецслужбам у війні проти України, для чого навіть надав письмове зобов’язання про негласну співпрацю на користь країни-агресора.

15 років отримав зрадник який збірав розвіддані про ЗСУ на Одещині та  намагався записатись до добробату (фото) — УСІ Online

Натомість, зловмисник хотів очолити «Управління економічної безпеки та протидії корупції в Одеській області» у разі захоплення регіону, про що також пісьмово написав заяву на ім’я міністра мвс рф.

Більш того, встановлено слідством, що він виходив на місця прильотів російських ракет по Одесі і фіксував наслідки влучань для коригування повторних повітряних атак.

Суд визнав злочинця винним за ч.2 ст.111 (Державна зрада) і призначив йому 15 років увязнення.

Джерело