Американські художники створюють мурали в Одесі

На підпірній стінці, яке веде від Французького бульвару в Одесі до Траси здоров’я, з’явився ще один мурал. Його автори — американці митці, які приїхали в Україну, щоб створити документальний фільм, малюючи на розтрощених війною будівлях.

У складі групи троє митців: художники Bandit та Johny, а також відеограф Tristan. В Одесі вони планують створити три стінописи: “Жінка захисниця”, “Жінка Україна” та “Діти на соняшниковому полі”, як пам’ять про загиблих дітей та їхніх рідних.

В Одесі американські художники створюють мурал

Один з муралів митці розмістили на узвозі до Траси здоров’я. Він розташований поруч з репродукціями відомих картин, які створили художники проєкту M97 у 2020 році. Ще один стінопис від американських гостей з’явився в Аркадії за ротондою.

В Одесі американські художники створюють мурал

Митці дійшли згоди з адміністрацією міста, тож найближчим часом в Одесі з’явиться ще декілька стінописів від них. За словами художників, вони хочуть створити роботу в пам’ять про загиблих внаслідок війни дітей. У 2023 році митці створили стінописи в Ірпені, Бучі, Дмитрівці, Харкові та Ізюмі.

В Одесі американські художники створюють мурал

Після Одеси художники планують поїхати до Миколаєва та Херсона.

Джерело