Атака дронами по Україні, зокрема Одещині: РФ перевіряє нові маршрути — Гуменюк

Нічна атака росіян на Україну були спробою перевірити раніше використані маршрути, які були використані після масованої ракетно-дронової атаки з використанням різних видів зброї.

Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

«Вони використали, в принципі, достатньо класичні маршрути, розосереджували, як правило, як вони роблять завжди, дрони в різних напрямках для того, щоб навантажити систему протиповітряної оборони, але до такої роботи ми вже готові. Ворог вдосконалюється, шукає тактики, і ми не пасемо задніх. Ми вишукуємо способи протидії, максимально ефективні», — наголосила вона.

Також Наталія Гуменюк повідомила, що цієї ночі російські атаки були спрямовані на об’єкти енергетики в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

«На жаль, уламками одного зі збитих дронів пошкоджено об’єкти енергетики на Криворіжжі. Локалізують там вже пожежу, і тривають ще рятувальні роботи. Люди не постраждали, на щастя, але триває гасіння пожежі, тому що, як правило, такі об’єкти палають сильно», — додала вона.