Біля одеської бібліотеки відбулася сутичка з ультраправими “монархістами”

Вчора ввечері в Одесі біля бібліотеки Грушевського сталася бійка із застосуванням газових балончиків, травматичної зброї та милиць. За даним фактом порушена кримінальна справа, відомості вже внесені до ЄРДР, поліція з’ясовує повні обставини.

У Головному управлінні нацполіції в Одеській області повідомили, що дізнались про подію під час моніторингу соціальних мереж. Також повідомляється, що за фактом бійки до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М. С. Грушевського —  Вікіпедія

Як повідомляють  очевидці, у бібліотеці Грушевського проходила презентація студентського профспілкового журналу «Дій», про досвід студентів під час повномасштабної війни, було декілька десятків людей.

В цей час до будівлі підійшла група молодих людей у балаклавах, вони називали себе “монархістами” і “орденом”. Провокували сутичку, намагалися прорватися до бібліотеки, забрати ключ у охоронця. Організатори презентації усіляко намагалися не допустити конфлікту. Але коли відвідувачі вже вийшли на вулицю, молодики спробували спалити журнал, а декілька військових, що прийшли на презентацію (один з них на милицях), намагалися їм перешкодити. Молодики у відповідь розпилили газ з балону, зламали ветерану милицю. Пролунали постріли – хто стріляв, не бачив. Після цього молодики почали тікати, – зазначив очевидець.

Джерело