Близько 600 тонн гуманітарної допомоги надала Іспанія Одещині

Допомога від Іспанії надходить до регіону вже понад місяць, за цей час 30 фур було доставлено до логістичного та сортувального центру. Переважна більшість вантажів це надважливі медикаменти та медичне обладнання, яке передане у лікарні міста, що приймають постраждалих від війни так і в інші регіони.

Про це повідомляє видання Fixygen.

Так, системну допомогу отримують станції швидкої допомоги, обласна та дитячі лікарні міста. Крім цього, десятки медичних вантажів, а також дитяче харчування та продукти першої необхідності доправлено до Бучі, Ірпеня, Славутичу, Харкова, Луганської та Дніпропетровської області, Кривого Рогу, Миколаєва, Запоріжжя й Чернігова. Нещодавно черговий вантаж привіз один із кураторів постачання гуманітарної допомоги з Іспанії президент Благодійного Фонду Hambre Cero – Альваро Куадрадо Хіменес.

Фонд, який він очолює, допомагає 12 країнам світу. Наразі він зазначив, відвідуючи центр прийняття допомоги в Одесі, що в пріоритеті є Україна, яка потерпає від збройної агресії Росії. Він відмітив високу організованість та стійкість українців й особливо волонтерів, хто опікується логістикою, сортуванням та адресною доставкою вантажів по Україні. Гуманітарні вантажі формують в Іспанії професійні лікарі, волонтери та небайдужі громадяни.

Організація гуманітарного коридору з Румунії до Одеси, куди доставляють вантажі, стала можливою завдяки ініціативі депутата Олександра Горенюка та за сприяння посольства України в Королівстві Іспанія та небайдужого бізнесу, зокрема власника холдингу MS|Capital Максима Шкіля, який забезпечив швидку логістику всередині країни.

Найближчим часом Одеса очікує прибуття ще кількох вантажів, які адресуватимуть перш за все на Харків, Миколаїв та найбільш постраждалі від війни регіони.