Браконьєр з Білгород-Дністровського району наніс кілька сотень тисяч гривень збитків

Викрили чоловіка співробітники сектору водної поліції. Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одеської області.

39-річний житель Шабівської громади рибалив на лимані, використовуючи заборонене знаряддя лову – ліскову сітку. Поліцейські вилучили у нього 50 метрів сітки і майже 400 одиниць незаконно виловленої кефалі й тарані загальною вагою 22 кілограми. За підрахунками фахівців, своїми діями рибалка завдав державі збитків майже на 700 тисяч.

На підставі зібраних доказів дізнавачі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру в незаконному зайнятті рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Визнавши зібрані під час досудового розслідування докази достатніми, поліцейські склали обвинувальний акт і скерували його до суду.

Тепер правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 51000 гривень) або обмеження волі на строк до трьох років.