Через відмову від мобілізації депутат ОПЗЖ отримав штраф та арешт

В Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Підрозділ Нестерова отримав наказ вирушити на схід України, але військовослужбовці відмовилися виконати його.

Після цього Одеський суд ухвалив утримувати військовослужбовців під вартою. Для депутата від забороненої в Україні ОПЗЖ було встановлено заставу у розмірі 214 720 грн.

Затримання “тероборонівців” та обрання ним запобіжного заходу супроводжувалося акціями протесту родичів, які стверджують, що їхні близькі не виконали накази через недостатню бойову підготовку.

Офіцер Оперативного командування “Південь” зазначив, що підрозділ був сформований у “гарячці” перших днів широкомасштабного російського вторгнення, і його бійці не хотіли проходити навчання.

“Із самого початку говорили, що підрозділ сформували “для своїх”, щоб прилаштувати підприємців та чиновників, які бажають і форму надіти, продемонструвавши свій патріотизм, і на фронт при цьому не потрапити. Там навіть якась дама з керівництва райради значиться”, — розповів офіцер.

Нагадаємо, в Україні триває мобілізація в умовах воєнного стану. Однак процедура призову в армію поступово модернізується.

Джерело