Чим може бути небезпечне обговорення російських фейків у соцмережах

Російські окупанти поширюють фейки про розміщення в Одесі Збройних сил України для виявлення їхньої реальної дислокації. Про це повідомив спікер Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук, передає Цензор.НЕТ.

Він зазначив, що інформаційна безпека – важлива складова перемоги України та закликав не реагувати на фейки, які активно почали поширювати “сили інформаційно-психологічних операцій” Російської Федерації.

“Знову в центрі уваги – Одеса і регіон. Багато фейків стосуються розміщення ЗСУ. Вони закидаються для того, щоб користувачі соціальних мереж потім при обговоренні могли вказувати конкретні адреси, де розташовуються наші підрозділи, які належать до сил оборони та виконують бойові завдання”, – сказав Братчук.

Він нагадав, що напередодні нібито було “заміновано” кілька адміністративних будівель і один з парків Одеси. За його даними, такі повідомлення про мінування надходять, як правило, з РФ і тимчасово окупованих українських територій. Таким чином, ворог намагається чинити психологічний тиск на кожного з нас, щоб створити паніку і посіяти страх.

В Одеській області триває контрдиверсійна робота, відповідні заходи проводяться на кордоні з невизнаним Придністров’ям, наголосив спікер ОВА.