Де на Півдні російські військові сконцентрували свої сили — речник

Окупаційна армія РФ намагається сконцентрувати свої ресурси на двох напрямках на Півдні України, зокрема у населених пунктах Старомайорське та Кринки. Про це повідомив начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

За його словами, ворог активно атакує в районі Старомайорського та періодично перемикається на Кринки (Херсонщина). Водночас на Оріхівському напрямку (Запорізька область) російські війська значно зменшили штурмові дії, і наприкінці тижня вже не здійснювали атак на Роботине.

Плетенчук підкреслив, що всі заяви окупантів про нібито захоплення Роботиного не відповідають дійсності.

“У нас навіть була така ситуація, що група зайшла, поставила прапор на крайній вулиці. Двоє з цієї групи загинули, третій потрапив у полон. Він під час допиту розповів, що через дві доби вони мають випустити ролик, як вони захопили Роботине (Запорізька область, – ред.). Ми очікували цих заяв, але жодних підтверджень у росіян немає”, — зазначив Плетенчук.

Він додав, що наразі Роботине перебуває під контролем Сил оборони України, і українські військові продовжують утримувати позиції в цьому населеному пункті.

Джерело