Держбюро розслідувань про обшуки в Одеській обласній раді

Держбюро розслідувань підтвердило обшуки в приміщеннях Одеської облради та Ізмаїльської міськради,  – повідомляють   PG новини. 

Слідчі дії проходять у справі про розтрату бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону.

За попередньою інформацією ДБР, протягом 2015-2019 років Одеською облрадою виділялися кошти на розвиток Ізмаїльського району Одеської області. Гроші повинні були піти на капітальний ремонт будинку культури, дороги, дитсадку в Ізмаїлі, дитячо-юнацької спортивної школи та будівлі аеровокзалу «Аеропорт Ізмаїл». Крім того, планувалася реконструкція загальноосвітньої школи. У результаті кошти були витрачені не за цільовим призначенням — заплановані будівельні роботи влада практично не проводила або проводила в неповному обсязі.

Слідство з’ясувало, що будівельні підприємства ставали переможцями тендерних процедур штучно, а бюджетні гроші потрапляли на рахунки компаній-нерезидентів. Останні рахунки можуть належати керівництву Одеського обсовета, при цьому розпоряджалися і контролювали проведення будівельних робіт чиновники Ізмаїльської міськради.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України, оперативне супроводження — Служба безпеки України.

Чиновникам інкримінують частину 5 статті 191 КК — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція передбачає 7-10 років в’язниці із забороною займати посади на строк до 3 років з конфіскацією.

Раніше повідомлялося, що сума коштів, розтрачених чиновниками, становить 660 млн грн. Крім того, правоохоронці під час обшуків нікого не підпускали до кабінету голови Одеської облради Анатолія Урбанського.

ГБР обыскали Одесский облсовет
ГБР обыскали Одесский облсовет / Главком

Пока председатель Одесского областного совета