Дніпро-Бузький лиман перебуває під вогневим контролем: причина — ОК “Південь”

Війська РФ контролюють акваторію Дніпро-Бузького лиману, випускаючи артилерійські снаряди, щоб запобігти відновленню Україною судноплавства на Миколаївському напрямку. Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Гуменюк наголосила на напруженій ситуації на суходолі, зазначивши на продовженні обстрілів і терору з боку ворога на правобережній Херсонщині.

Речниця зауважила, що це робиться для того, щоб перешкодити Україні відновити судноплавство на Миколаївському напрямку. Крім того, вона повідомила про два ворожих штурми за останню добу, які відбулися на лівому березі Херсонщини.

Гуменюк підкреслила, що ворог використовує тактику “м’ясних штурмів”, уникаючи застосування бронетехніки через значні втрати на початкових етапах та контрбатарейну боротьбу.

За її словами, хоча українська контрбатарейна боротьба дає гарні результати — ситуація ускладнена присутністю ворога на лівому березі Херсонщини, де війська РФ переховуються за мирним населенням.