Добрі новини з острова Зміїного

Російська армія залишила острів Зміїний у Чорному морі внаслідок успішних атак Збройних Сил України. Про це повідомляє оперативне командування “Південь” у Facebook.

За інформацією відомства, ЗС РФ залишили територію після успішної операції, здійсненої ракетними та артилерійськими підрозділами ЗСУ. Росіяни евакуювали зі Зміїного залишки гарнізону двома швидкісними катерами. Наразі на острові пожежа і лунають вибухи, а остаточні результати операції уточнюються за допомогою розвідки.

За даними українського Telegram-каналу “Інсайдер.UA”, вибухи на Зміїному лунали і вночі, їх здійснювали росіяни з метою знищення зразків техніки та документації.

Також є інформація, що один із чотирьох вертольотів, попередньо Ка-52, який увечері, 29 червня, підлітав до Зміїного, внаслідок роботи ЗСУ отримав пошкодження та впав у море в районі між островом та Одеським газовим родовищем. Повітряно-космічні сили РФ проводили його пошук, проте до позитивного результату вони не привели, гелікоптер затонув.

Інформацію про вихід з острова ЗС РФ також підтвердили в Міноборони Росії і заявили, що це зроблено як крок “доброї волі”. 

Нагадаємо, в останні тижні українські військові регулярно завдавали удару по окупованому Росією острову. 28 червня в ОК “Південь” повідомляли, що внаслідок атаки ЗСУ на острові перестала працювати радіолокаційна станція, через що росіяни не можуть до нього підійти. Також повідомлялося, що за весь час ЗС РФ втратили три ЗРК “Панцир-С1”.

Джерело.