Другий етап Odessa Classics відбудеться у Салоніках

З 9 по 13 червня 2022 року в Салоніках відбудеться провідна культурна подія у галузі класичної музики – Міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics, що організований за участі Державної консерваторії міста Салоніки.

Перша частина фестивальних заходів проходитиме в Естонії з 31 травня по 4 червня, а потім відбудуться концерти в Салоніках з 9 по 13 червня. Деталі цієї програми будуть оголошені найближчим часом.

Оскільки російське вторгнення в Україну унеможливило проведення фестивалю в Одесі цьогоріч, Міністр культури і спорту Ліна Мендоні негайно відреагувала на пропозицію засновника та художнього керівника Фестивалю Олексія Ботвінова взяти на себе основну частину фестивалю по організації цієї події в Греції.

Рішення Міністра культури і спорту про фінансування Державної консерваторії міста Салоніки з метою організації Фестивалю Odessa Classics є доказом культурної солідарності Греції з українським народом і особливо з містом Одеса, яке пов’язано глибокими історичними коріннями з Грецією.

Джерело.