Двох військовослужбовців з Одещини посмертно нагородили відзнакою “Золотий хрест”

Двох військових-героїв, Андрія Анатолійовича Штьопу та Вадима Вікторовича Левушу, які загинули в боротьбі за незалежність і безпеку України, посмертно нагородили почесними нагрудними знаками «Золотий хрест» Головнокомандувача Збройних Сил України, генерала армії Валерія Залужного. Про це повідомляє Роздільнянська територіальна громада.

Андрій Анатолійович Штьопа, народжений у 1992 році, служив солдатом та кулеметником стрілецького відділення військової частини А7347, загинув 17 січня 2024 року у місті Чорноморськ, Одеської області.

Разом із ним загинув молодший сержант Вадим Вікторович Левуша, 1995 року народження, який виконував обов’язки командира стрілецького відділення тієї ж військової частини.

Відзнакою «Золотий хрест» посмертно нагородили військовослужбовців з  Одещини (фото). Читайте на UKR.NET

Нагороди та посвідчення урочисто передали в актовій залі міської ради рідним загиблих військовослужбовців голова громади Валерій Шовкалюк та майор Олександр Бірюк, начальник районного ТЦК та СП.

«Золотий хрест» – це відзнака, затверджена наказом Головнокомандувача Збройних Сил України у 2022 році. Нагрудним знаком “Золотий хрест” нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань.

Джерело