Директора одеського зоопарку вкусила рідкісна змія

Учора вдень, 17 квітня, місцеві мешканці поблизу Чорноморки помітили змію поруч з житловою багатоповерхівкою.

За словами директорка Одеського зоопарка Ігоря Білякова, коли він прибув на місце, виявив, що це рідкісний вид змії – жовточеревий полоз, занесений до Червоної книги України.

“Великий красень, дуже агресивний. Сидів у такому місці, що ловити його було трохи незручно, тому йому вдалося мене трохи покусати”, – розповів директор.

Він також зазначив, що змію було відпущено у дику природу на території Нижньодністровського національного парку.

“Зараз якраз сезон активності змій. Якщо ви зустріли змію у квартирі, в авто, на тротуарі, не треба лякатися, і не треба її ображати. Одразу зробіть кілька фото і зв’яжіться зі мною за номером 068 1404539”, — звернувся Біляков до людей.

Важливо зауважити, що фахівці стверджують, що змії самі по собі не є небезпечними і ніколи не нападають першими. Основна причина атаки змій – це страх або реакція на агресію.

Фото: Ігорь Біляков

У разі укусу змії потрібно негайно звернутися до лікаря для отримання протиотрути. Самолікування може бути дуже небезпечним. Тільки спеціальний препарат може полегшити симптоми, допомогти одужати і уникнути серйозних наслідків.

Що не можна робити в разі укусу змії:

  • Припікати місце укусу розігрітих предметів або обробляти випадковими речовинами, такими як гас або бензин.
  • Накладати джгут вище місця укусу, оскільки це може спричинити застій крові і некроз тканин, призвести до розвитку гангрени.
  • Обробляти ранки лікарськими засобами.
  • Вживати алкогольні напої.

Джерело