Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді Артура Ємельянова, дружина якого володіє коштовною нерухомістю в Європі.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді Артура Ємельянова. За статтею – вчинення злочину, пов’язаного з легалізацією доходів, отриманих незаконним шляхом.

Про це повідомляють Схеми.

Заявником виступила громадська організація “Центр протидії корупції”, яка направила матеріали розслідування в прокуратуру.

Суддя Артур Ємельянов за часів президента Віктора Януковича блискавично піднявся кар’єрними сходами від заступника голови Донецького обласного госпсуду до заступника голови Вищого господарського суду України. І досі вершить правосуддя.

Розслідування викрило масштабні статки та елітне майно, записане на, схоже, лише формально колишню дружину Світлану по всьому світу: у Німеччині, Австрії, Туреччині, Об’єднаних Арабських Еміратах.

2011 рік. Вілла на турецькому березі Середземного моря, в Анталії, вартістю 250 тисяч доларів США.

2013 рік. Апартаменти в ОАЕ, Дубаї, площею 120 кв.м. вартістю 350 тисяч доларів США.

2014 рік. Ще перебуваючи у шлюбі з суддею, Світлана орендує елітний будинок за 160 тисяч євро в центрі Відня.

В цей же час, Світлана Ємельянова стає співвласницею мережі готелів у Відні, Австрія. Це готелі «Принц Євген» та «Кавал’єр». Сума вкладених коштів становить сотні тисяч євро.

За допомогою фіктивного розлучення, восени 2014 року, суддя намагається приховати власність в Европі, переписавши все майно на дружину.

З декларації зникають також 11 квартир та земельні ділянки в Україні. Це можна побачити, порівнявши дві декларації судді за 2014  та  2015 роки.

2016 рік. Світлана Ємельянова, вже колишня дружина судді стала співвласницею мережі готелів « Fair Hotel» у Франкфурті, Німеччина.

Судді загрожує конфіскація прихованої власності та позбавлення волі.

За матеріалами Схеми

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»