Ізмаїльські каратисти здобули нагороди на чемпіонаті Європи

В угорському місті Дебрецен відбувся тринадцятий чемпіонат Європи та Кубок Європи з карате “WKC — SKUDUN”. У змагання взяли участь близько півтори тисячі учасників з тридцяти країн світу. Серед них — спортсмени з міста Ізмаїл, що на півдні Одещини.

Головний тренер, ізмаїлець Володимир Медведєв розповів Суспільному, що на цьогорічних змаганнях його підопічні представляли Національну збірну України.

“Ми працювали на татамі у категоріях “індивідуальна ката”, “командне куміте”, “командна ката”, а також “санбон куміте” на три кроки. Загалом на чемпіонаті було понад вісім номінацій”, — відзначив тренер.

"Ми працювали у восьми категоріях": каратисти з Одещини зайняли призові місця на чемпіонаті Європи

У збірній команді участь брали спортсмени з різних міст, додав він. Софія Бичек з Донеччини здобула бронзову медаль у куміте, Олександр Куликовський посів четверте місце в куміте. Спортсмен з Ізмаїла Олег Іваненко здобув “бронзу” в ката (формальний бій), а Микола Бровчук став четвертим у ката.

Володар третього місця, ізмаїлець Олег Іваненко розповів, що це був його перший виїзд за кордон. Брати участь у чемпіонаті йому сподобалося.

“Було дуже багато учасників у всіх категоріях. Це мій перший виїзд за кордон, було незвично. Познайомився зі спортсменом з Угорщини, завів нові знайомства. Мені дуже сподобалося, не жалкую, що поїхав”, — сказав Олег.

"Ми працювали у восьми категоріях": каратисти з Одещини зайняли призові місця на чемпіонаті Європи

Сам тренер був заявлений другим номером за команду Болгарії у командному куміте. В результаті здобув золоту медаль і кубок. Також він обслуговував чемпіонат як суддя та отримав спеціальний сертифікат.

“Представництво Федерації шотокан карате видало мені сертифікат як представнику збірної України. Він дає змогу представляти Федерацію у наступному році і готували спортсменів до чемпіонату, який буде проходити в жовтні у місті Белград, Сербія”, — прокоментував Володимир Медведєв.

Джерело