Китайські фахівці поділилися досвідом боротьби з коронавірусом

На Одещині відбулася перша онлайн-конференція за участі китайських медичних експертів та медиків з Одеської області, – передає Ізбірком.

Серед представників КНР на зустрічі були присутні експерти Наньчанського університету та Центру з контролю та профілактики хвороб провінції Цзянсі. Одеську область представляли керівники центру соціально значущих хвороб, Центру громадського здоров’я, міської інфекційної та дитячої лікарень та регіонального департаменту охорони здоров’я.

Медики обговорили практику лікування дітей та жінок з вагітністю, а також строки зберігання антитіл у людей, які вже перехворіли на COVID-19. Китайські лікарі наголосили, що велику роль у стримані розповсюдження інфекції відіграє самоорганізація населення та дотримання усіх санітарних норм населенням. Також представники КНР надали свої рекомендації щодо організації мобільних шпиталів та сортування пацієнтів з легкою стадією захворювання на COVID-19.

Нагадаємо, в жовтні тоді ще керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций запросив фахівців Китайської Народної Республіки до Одещини, аби перейняти досвід у розгортанні польових госпіталів та боротьбі з коронавірусом.