Кодимська громада передала на фронт п’ять безпілотників

У повідомленні органу місцевого самоврядування м. Кодима Подільського району Одеської області зазначається, що за рахунок коштів місцевого бюджету безпілотні апарати передані військовим батальйону «вінницькі скіфи», які в найгарячіших точках бойових дій нищать ворога.

Крім того, місцеві депутати вирішили збільшити фінансування програми Кодимської міськради щодо забезпечення мобілізаційних та оборонних заходів та сприяння підрозділам ЗСУ.

«Депутати нашої міськради пріоритетом громади вважають допомогу Збройним силам України», – зазначив міський голова Сергій Лупашко.

Також у міській раді розповіли про технічні характеристики літальних апаратів: вони оснащені телекамерою, системою зондування і передачі відео, потужною батареєю тощо. Мають всеспрямоване виявлення перешкод, політ без ризику зіткнення дозволяє зосередитись на отриманні необхідних кадрів з фіксацією до 1 млн відтінків. Крім «бойових пташок» актив громади передав захисникам на фронт велику партію ліків, що придбані за кошти від благодійного концерту.

Довідка. До складу цієї громади входять м. Кодима та села Шершенці, Писарівка, Івашків, Серби, Смолянка, Будеі, Баштанків, Загнітків, Грабове, Петрівка, Лабушне, Круті, Олексіівка, Лисогірка, Пиріжна, Сергіївка, Олександрівка, Стримба, Семенівка, Федорівка.

Джерело