Командиру військового полку рф висловлено підозру у обстрілах Одещини

Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора зібрала масштабну доказову базу на командира військового полку рф, який причетний до серії ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України, зокрема торговельного центру «Рів’єра» в Одесі, по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку «Годжи» в селищі Сергіївка Білгород-Дністровському районі. Воєнним злочинцем є командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф полковник олег тимошин.

Про  це повідомили Управлінні СБ України в Одеській області, передає інформаційна агенція  «Юг.Today».

Загалом ворожі обстріли, здійснені за наказом тимошина, призвели до загибелі 88 та поранення 240 мирних українців. Саме він дав команду ударити по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року. У результаті обстрілу загинуло 46 людей, ще 79 – травмовано. Тимошин причетний до ракетного удару по торговельному центру у Кременчуку 27 червня минулого року. Тоді загинула 21 людина, поранено 77 мирних жителів.

Також розслідування встановило, що за його вказівкою російські окупанти у травні обстріляли ракетами торговельний центр «Рів’єра» в Одесі та міський будинок культури у Лозовій Харківської області.

А в липні Тимошин наказав вдарити по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку «Годжи» в селищі Сергіївка на Одещині. Від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 – отримали важкі травми.

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Тимошину про підозру за чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Досудове розслідування проводить міжрегіональна слідча група у складі слідчих Головного слідчого управління та відповідних підрозділів СБУ Дніпропетровської, Одеської, Полтавської та Харківської областей за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ, а також за процесуального керівництва Департаменту протидії злочинам, вчинених в умовах збройного конфлікту ОГП.