Комітет ВР ухвалив утворення Тимчасової комісії для розслідування порушень мера Одеси

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України проголосував за утворення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушення Конституції та законів України Одеським міським головою Геннадієм Трухановим. Про таке Суспільному стало відомо із сайту Верховної Ради.

Комітет ВР ухвалив утворення Тимчасової комісії для розслідування порушень Конституції мером Одеси

Комісія має розслідувати можливі факти протиправних дій Одеського міського голови щодо використання бюджетних коштів, розпорядження комунальним майном, передачі іншим власникам майна державної власності, що має стратегічне значення для держави. Також комісія має дослідити:

  • невжиття заходів для забезпечення належного утримання дитячих закладів оздоровлення та відпочинку комунальної власності, що спричинило ушкодження здоров’я та загибель людей;
  • перевищення Одеським міським головою Геннадієм Трухановим визначених законом повноважень у вирішенні кадрових питань.

Члени Комітету рекомендували Парламенту прийняти Постанову № 6198 за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету – повідомили на сайті Верховної Ради.

Що відомо

  • 6 жовтня Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала 5 підозр: меру Одеси, посадовцям і одному “відомому одеситу”. “На наше переконання, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі”, — написала у своєму Facebook Венедіктова.
  • Згодом у НАБУ оголосили про те, що підозрюваних у справі про незаконне заволодіння земельними ділянками 16. 10 із них є учасниками злочинної організації, решта — співучасники вчинення інших злочинів. Цих людей звинувачують у відмиванні 689 мільйонів гривень.
  • 11 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав для Труханова запобіжний захід у вигляді застави розміром 30 мільйонів гривень. Його адвокати зазначили, що подаватимуть апеляцію.

Джерело – Суспільне.