Кому потрощив авто одеський активіст? Доходи столичних суддів склали майже 20 мільйонів на рік

Про це пише bihus.info

Саме авто суддів з Солом’янки нещодавно потрощив сокирою одеський активіст. І саме Солом’янський райсуд випустив на поруки Одеського міського голову Геннадія Труханова. Які ж статки мають судді?

Найбагатшими згідно з деклараціями виявились суддя Ірина Верещінська та її чоловік Станіслав Долін. Він  – бізнесмен і депутат Білоцерківської районної ради. Вони заробили майже чверть з загального доходу суддів – 4,67 мільйонів гривень.

Сукупний річний дохід усіх суддів Солом’янського суду та членів їх сімей склав майже 20 млн гривень. Близько чверті з них (4,67 млн) припало на долю Ірини Верещінської та її чоловіка-бізнесмена й за сумісництвом депутата Білоцерківської районної ради Станіслава Доліда.

При цьому заощадження родини Ірини Верещінської теж найбільші серед суддів – 6,79 мільйонів гривень. Близько 10 тисяч доларів і понад мільйон у вітчизняній валюті її чоловік зберігає на банківських рахунках, ще 3,5 млн гривень і 70 тисяч доларів – позичив третім особам.

Загалом же всі грошові активи Солом’янського суду склали майже 12,8 млн.

Станіслав Долін має й найбільшу серед суддів земельну ділянку. Її площа – 2,07 мільйонів квадратних метрів. Чоловік Ірини Верещінської має й підприємства, що займаються вирощуванням зернових та тваринництвом.

А от найбільшу кількість квартир задекларувала суддя Ірина Усатова. Вона має п’ять апартаментів і три будинки. А двоє суддів – Галина Козленко та Світлана Курова  – взагалі не задекларували житла – ні свого, ні орендованого.

Ірина Усатова, що є рекордсменом з нерухомості, задекларувала і найбільшу кількість авто. Їх у судді 10: від ВАЗ 21113 до BMW X5. 70-річна матір Ірини володіє машиною Ford Mustang.

Саме на цій автівці 3 січня чоловік Усатової, теж суддя Києво-Святошинського райсуду, Дмитро Усатов, будучи у нетверезому стані, спричинив ДТП. За повідомленнями ЗМІ, невдовзі на місце пригоди прибула й сама Ірина Усатова, після чого її чоловік почав “різко хворіти”, а потім спробував втекти у викликаній дружиною кареті “швидкої”.

 

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».