Кораблі РФ маневрують: в ОК “Південь” розповіли про ситуацію в Чорному морі

Ворожа активність у Чорному морі залишається стабільною, з маневруванням корабельного угруповання, яке складається з п’яти або семи одиниць. Про це заявила Наталія Гуменюк, керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України, під час участі у телемарафоні, передав кореспондент “Інформеру”.

Гуменюк зауважила, що кількість кораблів у цьому угрупованні може змінюватися, оскільки вони можуть виходити та заходити в море зі своїх баз протягом доби.

Вчора, за словами Гуменюк, у бойовому чергуванні були три ракетоносії: два фрегати та малий ракетний корабель. Проте зранку на морі спостерігали лише малий ракетний корабель з 8 ракетами типу “Калібр” готовими до використання.

Гуменюк також наголосила, що навіть у пунктах базування ворожі ракетоносії мають “Калібри” на озброєнні та можуть використовуватися безпосередньо з моря.

Загалом кількість ракет, яка зараз перебуває в акваторії Чорного моря, включаючи ті, що є в базах, може становити до шістдесяти одиниць, зокрема підводні човни та надводні кораблі з ракетами.