Лікарня на Одещині отримала цінне сучасне обладнання

До реанімаційного відділення Болградської центральної районної лікарні, що на Одещині, надійшли сучасні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) експертного класу.

Про це повідомляє Інтернет-видання Бессарабії МАХАЛА.

«Це сучасне обладнання отримане з Одеського обласного департаменту охорони здоров’я. Лікарня вже має апарати ШВЛ, але такого високого класу ще не було», – розповідає «Махалі» Віктор Дішлі, генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ».

Медзаклад вже має три апарати ШВЛ та наркозну станцію, крім того, минулого року Департамент охорони здоров’я передав лікарні ще один апарат ШВЛ.

Особливість цих пристроїв в тому, що вони мають понад тридцять режимів вентиляції і дозволяють підключати до них немовлят та дорослих людей. Апарат здатен насичувати киснем необхідної вологості та наблизити штучне дихання пацієнта до фізіологічного. Щобільше, незважаючи на свою компактність, вони незалежні від газо- або електропостачання, бо мають можливість підключення до них переносних балонів із киснем. А це ще один плюс, особливо якщо потрібно транспортувати хворого в межах лікарні.

До того ж апарати оснащені батареями, які дозволяють працювати до п’яти годин у разі відсутності електроенергії.