«Малі міста – великі враження»: у вересні на Одещині пройде 7 фестивалів

«Малі міста – великі враження» – саме в цьому конкурсі культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей перемогли одеські міста та об’єднані громади. І отримали на свої заходи серйозні кошти від Уряду: близько 70% товарів та послуг, необхідних громадам для організації проектів, – профінансує Кабмін. Про це пише сайт Сила громад.

Так, вже 5 вересня у місті Рені  запланована презентація Дунайської  мультикультурної резиденції Danube HQ.
6 вересня Маяківська ОТГ запросить гостей на фестиваль “Дністровські гостини“.
Одразу три феста заплановані на 14 вересня: “Чумацький шлях” у Красносільській ОТГ,  у місті Рені “BANDURA FUSION” і культурно-мистецький проект “Дивовижна в’язь часів” в Ананьєві.
Одночасно два гастрономічні фестивалі відбудуться наприкінці місяця. 28 вересня у Любашівській ОТГ відбудеться “Любашівка – столиця української ковбаси“, а в Біляївській міській об’єднаній громаді  можна буде скуштувати смачненького на фесті “Дністровська вертута“.
 А вже 5 жовтня у місті Балта запланований ще один мистецький захід, – відкриття етнографічного кластеру.
 Нагадаємо, конкурс “Малі міста – великі враження” спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. Фінансування таких ініціатив відбувається за кошти грантової програми Уряду.
Ідея конкурсу належить громадській організації «Інститут культурної політики». Він уже другий рік поспіль реалізується Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за підтримки Міністерства культури України.
У 2018 році переможцями конкурсу  стали 8 проектів, серед яких одна з одеських громад – Вилківська, – отримала кошти від Уряду і вперше провела гастрономічний фестиваль, який відтоді обіцяє стати щорічним.
Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, на впровадження культурно-мистецьких проектів громад у 2019 році Уряд виділив 50 млн гривень. У конкурсі перемогли 74 проекти, серед них найбільше фіналістів – з Одеської та Львівської областей, по 8 відповідно.
«Малі міста у всьому світі є зберігачами культурної спадщини та національної ідентичності. Завдяки ініціативі «Малі міста – великі враження» невеликі громади отримують можливість  розвиватися, зростати та ставати культурними центрами з власним потенціалом. Я пишаюся тим, що наша Асоціація залучена до такої доброї справи!», – підкреслив виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
фестиваль