Малі міста – великі враження: переможці від Одещини

Декілька ОТГ Одеської області здобули перемогу у конкурсі культурно-мистецьких проектів “Малі міста — великі враження”, які реалізуються у 2019 році на умовах співфінансування з державного бюджету.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня, проекти-переможці отримають кошти на умовах співфінансування на проведення своїх заходів. Серед об’єднаних територіальних громад Одещини перемогу здобули такі проекти: фестиваль гастрономічної спадщини “Дністровські гостини” Маяківської ОТГ, мультиетнічний гастрофестиваль “Дністровська вертута” Біляївської ОТГ, етнофестиваль “Чумацький шлях” Красносільської ОТГ, фестиваль “Любашівка — столиця української ковбаси”, Любашівської ОТГ, етнографічний кластер-простір, що формує культурну спільноту Балтської ОТГ.

Зазначимо, що розробка проекту фестивалю Любашівської ОТГ відбувалася за допомоги Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, у рамках створення стратегії розвитку громади. Крім об’єднаних громад, перемогу також отримали проект Ананьївської міської ради – створення і просування комплексного культурномистецького продукту “Дивовижна в’язь часів” та два проекти Ренійської міськради – фестиваль “BANDURA FUSION” і створення Дунайської мультинаціональної культурної резиденції — “Danube HQ”.

Матеріал взято з сайту Одеського ЦРМС.