Масована атака по Україні, де обстріляли і Одещину, була очікуваною — ОК «Південь»

Звітується, що атака на Україну була масованою та комбінованою. Російські сили спочатку використали десятки дронів, а потім перейшли до обстрілу ракетами.

Наталія Гуменюк, речниця Оперативного командування “Південь”, підтверджує, що атака була очікуваною, особливо після закінчення виборів у Росії. Її слова з телемарафону передав кореспондент “Інформеру”.

Вона також наголосила на тому, що російські сили активізували свої розвідувальні дії, використовуючи різноманітні засоби, включаючи безпілотники.

Гуменюк зазначила, що ворог вивів морські ракетоносії на бойове чергування, що може свідчити про підготовку до майбутніх атак.

“Компенсувати відсутність А-50 ворог намагається всіма доступними йому на сьогодні засобами, використовуючи тактичну авіацію в нетиповий спосіб, тобто суто для розвідки і збирання інформації, та застосовуючи максимум розвідувальних БПЛА. У зоні відповідальності Оперативного командування Південь за позаминулу добу їх було зафіксовано понад 140”, – зазначила Гуменюк.

За словами речниці, російські сили використовують різні способи терору, але Збройні сили України реагують на ці загрози.