Мережу одеських аптек звинувачують у несплаті податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області арештували 35 об’єктів нерухомості, серед яких 11 житлових приміщень, 23 – нежитлових та одна земельна ділянка.

Як повідомляють у БЕБ, йдеться про аптеки відомої мережі, власниками яких є громадяни російської федерації. Орієнтовна вартість арештованої нерухомості становить понад 102 млн грн.

Слідством встановлено, що службові особи одного із суб’єктів господарської діяльності ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.  Основним видом діяльності згаданого товариства є роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. 

За результатами досудового розслідування встановлено, що службові особи згаданої компанії в період 2017-2021 років ухилилися від сплати податків на прибуток та податку на додану вартість на загальну суму понад 142 мільйони гривень.

В разі доведення провини підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафів від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

За даними видання “Европейська правда”, йдеться про мережу аптек “АКС” ПП “Тіра”.

Згідно з інформацією сервіса YouControl кінцевим бенефіціаром приватного підприємства є громадянка російської федерації Олена Лаврінова.

22 березня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки (БЕБ).  Територіальне управління Бюро економічної безпеки України запрацювало “на повну” у листопаді цього року. 

Джерело